HelRC-logo.svg

Alastaron radalla järjestettiin onnistunut Circuit Racing SM kisaviikonloppu sateen sävyttämänä

10.09.2023

Kauden neljäs ja viimeinen Circuit Racing SM kisaviikonloppu ajettiin 2-3.9.2023 lämpimässä kesäsäässä ja pääosin kuivassa kelissä Alastaron radalla.

Tämä oli samalla Alastaron uusitun pidemmän radan ( 4,3 km) ensimmäinen kisaviikonloppu

Järjestäjinä toimivat yhteistyössä WCRC ja AKK, joten tapahtumassa oli mukana moottoripyörien lisäksi autoluokkia joista Legends-autot oli jaettu neljään alaluokkaan.

Pieni sadekuuro lauantaina sotki aikataulun niin perusteellisesti että kaksi autostarttia siirrettiin sunnuntaille. Näytti siltä että lauantaille oltiin suunniteltu liian monta lähtöä ja aikataulu laadittu siten liian optimistisesti.

Alla HelRcn kuljettajien sijoitukset kisaviikonloppuna.

Superbike

Eemeli Lahti oli saatu mukaan, vaikka hän päätyönä ajaa endurance kisoja ulkomailla. Hän näytti kuka on Suomen nopein Superbike kuljettaja. Lauantaina sateisella radalla hän kävi kovan taistelun 2023 Suomen mestarin Magnus Collinin kanssa mikä ratkesi Eemelin voitoksi kun Magnus ajoi ulos viimeisen kierroksen mutkassa #14 (uuden rataosuuden suoran päässä oleva jyrkkä kaarre oikealle). Sunnuntaina kuivalla radalla Eemeli ajoi voittoon näytöstyyliin kun toiseksi tullut Peter Paloranta jäi peräti 51 sekunttia kymmenen kierroksen kisassa. Eemeli ajoi uuden radan rataennätyksen 1.49,943

#12 Eemeli Lahti

Lasse Kärki oli lauantaina seitsemäs ja sunnuntaina viides.

#40 Lasse Kärki

Mikko Jeminen oli lauantaina yhdeksäs ja sunnuntaina kuudes.

Hatunnosto WCRClle, he olivat saaneet mukaan peräti 11 Superbikekuljettajaa!

Sivuvaunut

Joni ja Tero Manninen kärsivät lauantaina etujarrujen ongelmasta sekä lisäksi antoivat muille tasoitusta sateisella radalla kun saatavuusongelman takia heillä ei ollut uusia sadekelirenkaita.

#88 Joni ja Tero Manninen. Kauden vaikeuksista huolimatta saavutuksena SM hopea.

Sunnuntaina ajettiin kaksi kierrosta ja sitten keskeytettiin kisa koska rata oli sateen kastelema lähinnä radan koillisosassa , Manniset olivat siinä vaiheessa viidensiä. Manniset ajoivat taas slickseillä ja uusintalähdössä kuivuvalla radalla ylivoimaisesti toiseksi- edelle ehti vain viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta, joka oli saatu houkuteltua kisaan mukaan.

Uutena sivuvaunukuljettajana kisaan osallistui HelRC:n Aku Korhonen, joka ajaa yleensä Retro Supebikessa. Purkkiorjana MP-Tuen Teemu Kangas.

#12 Aku Korhonen/Teemu Kangas taustalla #44 Pekka Päivärinta / Luca Schmidt

Kilpailuun osallistui 11 sivuvaunua , joista kolme Virosta.

Retro Superbike

Uusi tuttavuus radalla allekirjoittaneelle oli Johanna Forsman joka ajoi lauantaina kuivuvalla radalla varmasti neljänneksi muiden tehdessä virheitä edessä. Sunnuntaina hän oli maalissa kuudes.

#41 Johanna Forsman

Superstock 600

Rasmus Nurmi oli lauantaina kostealla radalla hienosti viides ja sunnuntaina kuivuvalla radalla kuudes. Varmaa ajoa nuorelta mieheltä luokassa missä on Suomessa kovin kilpailu sijoituksista. Taitaa armeja kutsua miestä ensi vuonna, mutta toivotaan että saamme silti nähdä hänen hienoa ajoaan radoilla myös kaudella 2024.

#18 Rasmus Nurmi. Kauden saavutuksena SM pronssi

Open 1000

Mikko Koirikivi oli lauantain sadekisassa kahdestoista mutta sunnuntaina hienosti maalissa neljäntenä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantenaa mutta nousten tasaisesti antoi neljännen sijan maalissa. Mikolta hieno kausi kaiken kaikkiaan, kauden saavutuksena luokan mestaruus.

#52 Mikko Koirikivi. Open 1000 luokan mestari.

FIN Supersport 300

Nooa Mälkiä oli molempina päivinä viides.

Luokissa MiniGP, Ohvale, Moto 5, jokamiehenluokka alle ja yli 750 cc HelRCllä ei ollut yhtään kuljettajaa.

HelRC kiittää kuljettajiaan kaudesta ja toivottaa onnea ja menestystä kaudelle 2024.

Teksti: Jan Wahlstedt
Kuvat: Harjukuvat

Mikko_Koirikivi_(1)Alastaro 9_2023.jpegMikko Koirikivi Open 1000 luokan mestari Kuva: Harjukuvat